JIJ BESCHEIDEN ......Sophie

Om privacyredenen zijn de namen in dit verhaal gefingeerd
 
 

Dan maar per brief ......


Jouw verhaal, Sophie, wil ik best met anderen dankbaar delen, maar ik kan je steeds niet bereiken. Ook zonder jou gesproken te hebben, weet ik eigenlijk wel dat je het goed vindt, maar dan sta ik nog voor een andere vraag: Hoe moet ik jouw verhaal vertellen en nog moeilijker: Hoe beleef jij wat er gebeurd is nu zelf?
Het beste lijkt me om het gewoon bij mezelf te laten opkomen. Jij en jouw verhaal zijn nog geregeld in mijn gedachten. Zo zie je hoe ik je al die jaren ben blijven meedragen. 
Maar waarom zo nodig nu jouw verhaal? Waarom de moeite om jouw verhaal hier neer te zetten? …... Dat voel ik als een ‘ingeving van de Goede God’ om zo anderen op hun weg te helpen. De mensen van NU, zoals ik ze dagelijks ontmoet, die hun eigen weg naar geloof aan het zoeken zijn, of die onder twijfels gebukt gaan. En niet te vergeten de vele jongeren, alleen nu maar hopen dat ze jouw verhaal eens zullen opslaan!

Zo kunnen veel anderen dus nu gaan kennis maken met hoe en wat jou gebeurd is. Ook wil ik proberen aan ieder duidelijk te maken, dat jouw ervaren heel eigen is, en dat door jou heen duidelijk wordt, dat de goede Geest van God IEDER liefheeft. God houdt van deze persoon, met dit eigen karakter, aard, opvoeding, enzovoort!
Ik denk ook wel eens en dat wil ik eigenlijk iedereen op het hart drukken: Als het over geloven gaat, of als wij zoeken waar God ergens is, dan zoeken wij het dikwijls te ver. Die God, die Jezus, zelfs al kennen we alleen zijn Naam en kennen we God (nog) niet echt, heeft toch vaak al een teken gegeven. Maar wij hebben moeite te geloven dat Hij werkelijk iets tot ons kan zeggen. Hij spreekt echt tot ons....! Ja goed, maar hoe dan? Bij deze bewering zullen sommigen misschien gauw afhaken en niet meer verder lezen, maar toch hoop ik, dat wie het niet ‘vatten’ kan een berichtje wil achterlaten op deze site, zodat we erover verder kunnen praten.

We zijn het er allemaal over eens: Geloof, kerk, ..... het staat allemaal onder druk van de vragende, twijfelende en ongelovige mensen van deze tijd. Ook drukt het misbruik door priesters en religieuzen op ons en dit moeten we verwerken. Misbruik door personen, die verondersteld moeten worden veilige gidsen te zijn! Toch zijn er ook positieve verhalen genoeg. Je moet er misschien wel wat voor rondneuzen en ik besef dat dat niet iedereen ligt. Zo vond ik bijvoorbeeld ergens een krantenberichtje, dat met Pasen 2012 zo’n 3000 jonge volwassenen Jezus hebben ontmoet door zich in de Paaswake te laten dopen.

 

 

 

 

Roeien tegen de stroom in


Maak jouw eigen website met JouwWeb