Kerstmis 2015

 

 

 

Pastoor J. Boers

Malvalaan 266

5582 BJ Aalst-Waalre

Nederland

mobiel 06-47374942

pastoorjboers@upcmail.nl

www.bemoediging.jouwweb.nl

 

 

                                        Aalst-Waalre, 2 december 2015, 

 

Ja, ik hoop welkom te zijn en ik durf dus zomaar bij u, bij jou binnen te vallen….zelfs al hebben we misschien dit jaar elkaar fysiek  niet eens kunnen ontmoeten of schrijven.

Bovendien ben ik al weer héél vroeg, want er komen toch nog vele dagen voor het Kerstmis is?  Maar ik heb een reden, als ook priester heb ik de laatste jaren vooral ontdekt, dat je het Kerstfeest niet zo maar kunt binnen lopen. 

Kerstmis is natuurlijk van en voor iedereen, zelfs  dus ook voor mensen die het WAAROM niet kennen,…..Ze schrijven kaarten, het is als een geboortekaartje sturen…..Het gaat over IEMAND!  En dat is het nu juist, en daarom zijn de dagen ervoor zo belangrijk, om ook naar binnen open te staan. Het is méér dan zo maar een Iemand.

Ik probeer nu ieder voor me halen, sommigen  staan hier met jouw of jullie foto, maar …..  alle anderen zitten geborgen in het boekje dat ik dag en nacht bij me draag. En zo maar zeggen: ik zie je nu voor me is veel gezegd…..en toen ik nog de energie had om honderden kaarten te schrijven, voelde ik dat heel belangrijk, die paar woorden voor elk, iets tastbaars……dat mis ik wel, maar ik zoek graag even contact. 

Dagelijks word je herdacht door me, als ik, ook nu vaak alleen, in de vroege morgen aan het altaar sta…..jij en jullie, wat ik  je wensen mag, wat ik voor je vragen moet, wat me zo invalt, je iets te moeten mailen….., juist als je dat op een dag van komend jaar nodig zou hebben!

Ja vertrouwen op de Heilige Geest. Dat doe ik, en ik geef je nog maar eens de treffende woorden die zeggen wat me drijft:

“ ik ben een tolk.

die beide talen spreekt,

de taal van God, die namens ons,

God om genade en hulp smeekt,

en…namens diezelfde lieve Heer je vrede wenst.”

 

Kerstmis was elk jaar hetzelfde en toch telkens anders….Ja, wat is er toch aan de hand met onze wereld, met die mensen op de vlucht, en overal houdt oorlog aan…Ik hoef het niet eigenlijk hardop te zeggen….En we kijken ervan op, dat kerken leeg zijn geraakt…..Wat is er toch? 

Toch is dat kind gekomen, die dit alles voorzag, en ik heb vooral de laatste jaren ontdekt, dat ons verhaal met Kerstmis toch méér de diepte in moet.

Nee, niet moeilijker , juist niet….Ik zie dat de mens van nu tekens zoekt, iets wil voelen, aanraken…..!

 

De geschiedenis herhaalt zich, zegt men, en ik sloeg gisteren de bijbel open, bij het verhaal over de jonge jongen Samuel, in opleiding in de tempel van Jeruzalem door zijn moeder gebracht.. En dan staat er:”in die dagen dat Samuel daar kwam was een Woord van God zeldzaam, en een visioen kwam niet dikwijls voor….”( 1 Sam. 3 )

Ik zou zeggen lees het eens, al werd het eeuwen vóór ons Kerstfeest, opgeschreven. Maar God was ook toen met elke mens bezig. Samuel wordt geroepen, in zijn slaap: Samuel, Samuel……En hij denkt dat de oude priester roept, maar die raadt hem aan, toen hij voor de derde keer zijn bed was uitgekomen….Ik denk, dat het de Heer is, en zeg  het maar! Ik zal luisteren……

We gaan ook naar kerstmis toe….Ik wens ieder van harte, dat je je geroepen voelt, en vooral…..durf de Naam van het kind in de stal te noemen, nee , niet alleen maar kijken…,normaal doe je dat nooit, maar fluister of denk het…ja, de naam is al een gebed.

In  december 1983 maakte ik het mee , dat de directeur Jean-Loup Dherse van de Eurotunnel voor het eerst in Paray-le Monial kwam…..hij wilde wel geloven maar hij was O.L.Heer  ergens persoonlijk kwijt….

Kerstmis was toen net een paar dagen voorbij,  maar daar hoorde hij Hem zoals de herders en de wijzen. Dit zijn mijn wensen voor iedereen. Dus echt van harte een zalig Kerstmis.

En hartelijke groeten, Joop Boers pr.

 

 

 

  

Maak jouw eigen website met JouwWeb