Beste Marc

 
Met jouw goedvinden wil ik proberen jouw verhaal 'even' op te schrijven. Maar hoe krijg ik dat gedaan? Ten eerste, hoe kan ik het in simpele woorden vertellen en ten tweede hoe kan ik zoiets uitleggen, uitleggen wat er in jouw binnenste gebeurde op die augustusmiddag2002 ineen klein Frans stadje, Paray-le-Monial? De meesten van jouw leeftijd hebben er zeker nog nooit over gehoord.


En dan nog een derde punt: hoe kan ik uitleggen dat er "iets" in jou veranderde, dat je GELOVIG werd? Alleen dat woord al, gelovig. Het blijkt een woord te zijn dat in een modern woordenboek niet meer past. Je kent zeker de uitdrukking 'uit de kast komen'. Daar zijn tv-programma’s over.
Deze uitdrukking heeft daar een bepaalde betekenis, die ik niet bedoel hier. Maar eigenlijk kun je “uitkomen voor je geloof”  ook een “uit de kast komen” noemen. Daar heb je immers ook lef voor nodig en je moet ook maar afwachten of ze je kunnen begrijpen. Zullen je vrienden je vervolgens niet laten vallen? Willen ze misschien niet meer met je omgaan als je dit vertelt? Dus als je nieuwsgierig bent naar Marc, lees verder....hoe kom jij, Marc, uit de kast?


Als ik hier een foto van je zou mogen plakken, zou het denk ik wel gemakkelijker zijn: hoe je ons aan zou kijken, en de manier hoe je overkomt. Je bent een gewone jongen, van deze tijd, jong en normaal.


Elke dag vraag ik mezelf af, hoe we toch jonge mensen kunnen bereiken met het verhaal van Jezus. Ook weet ik van jou en anderen wat de ontmoeting met Jezus, met God, kan betekenen voor al die jongeren met wie je niet aan de praat kunt komen. Niet alleen voor henzelf kan dit van onschatbare betekenis zijn, maar ook voor allerlei anderen met wie zij op hun beurt in contact komen. Soms heb ik het gevoel dat er een muur is, die ons scheidt, die mij aan de ene kant plaatst en zoveel jonge mensen aan de andere kant, die ik zou willen bereiken. Juist daarom schrijf ik dit verhaal zo graag op, in de hoop dat ik hiermee enkelen aan die andere kant van die muur kan bereiken.
 
 
 
 
 
 
 


Maak jouw eigen website met JouwWeb