Dertiende zondag C 30-06-2013

“ Tot een ander sprak Jezus: ‘Volg Mij’.”
( Lc. 9:59 )
 
Ja, we zijn er weer gelukkig en O.L.Heer heeft ons graag zien komen, zo denk ik. Zoals altijd klinkt Gods Woord uit lange tijden , en we zijn er achter, dat het niet gewone ‘verre’ woorden zijn, maar dat God ons wil zeggen, hoe wij van NU gelukkig kunnen zijn, en ook goed onder elkaar.
Hij ROEPT ons.... Kijken we van op...wat kan God nog doen met mensen die op pensioen zijn?
Vindt God, dat wij nog IETS MOETEN doen?
Gaan we daar eens over nadenken, en hoe Hij ons dan weer laat voelen, dat Hij ons graag ziet ... en graag ziet betekent in België: Hij Houdt van jou!
Om alles te kunnen ontvangen en beleven willen we eerst maar samen vragen om vergeving voor wat ons kan hinderen.
 
 
Volg MIJ...... Een roeping is niet alleen een ‘ja’ zeggen van iemand die priester wil worden of kloosterling, zoals men vaak denkt..... Als je een gelovige bent zegt God dat tegen IEDER van ons, steeds opnieuw.... Een uitnodiging, ..... ja JIJ hoort er ook bij. 
Er zijn gelovige mensen die wel gemakkelijk zeggen: Ja, lieve God, ik doe alles, waar U ook naar toe gaat....
Maar dat is te vlug gezegd voor ons .... We hoorden Jezus in het evangelie al tegen zo iemand zeggen.....’ weet je wel of je dat allemaal zult kunnen, om Mij te volgen?
God, Jezus zegt tegen ons, en ik zou zeggen, aangepast aan onze persoon: 'KOM, volg Mij .....blijf geloven, bidt voor iedereen, vertel over Mij aan je dierbaren!!
Nog eens : wat God aan ons vraagt, is nooit méér dan we aan kunnen! En om zijn plannen met ons uit te voeren roept hij ons, krijgen we allemaal een roeping, of meerdere taken die Hij van ons vraagt.... Want altijd  zegt Hij er bij: 'Als je wilt.... 
De roeping, onder andere, die de meesten hier ooit hebben gekregen was de roeping tot je huwelijk..... Het begint met...verliefdheid... wat samen optrekken, tot de dag komt dat de een aan de ander durft vragen: ZULLEN WE SAMEN?....
God werkt daar in en door heen, en vandaar de plechtige huwelijkssluiting,  de handen in elkaar en de ringen.
Vandaag het verhaal van de profeet Elisa...... Profeet, wel een aparte keuze van God om iemand aan te stellen het volk op het goede pad te houden.
Het is mooi om dat in die tijd te zien...
Elia, de oude profeet wordt door een ingeving van God erop af gestuurd om Elisa te gaan vragen.
Het gaat er niet zo verlegen als ik al zei van iemand vragen voor een huwelijk:
Elia gaat naar hem toe, en gooit hem zijn mantel naar hem toe...... De mantel van de profeet was zoiets als wat ik nu aan heb, 'kleed' teken van mijn roeping, .
Elisa snapt het meteen, hij is aan het ploegen en laat de ossen in de steek en gaat hem achterna....
Dan heeft hij toch twijfel: wat laat ik achter, wat moet er nog gedaan worden thuis, en mijn vader en moeder dan???
Dan krijgt hij als antwoord.... 'het HOEFT NIET ga dan maar terug' .....
Dan krijgt Elisa kracht om die taak aan te nemen, en als teken slacht hij de twee ossen waar hij mee werkt, en hij maakt ze klaar op het hout van de jukken, en geeft het werkvolk te eten....
Mooi, dat verhaal .... Moeilijke beslissing... en dan toch gaan, heel goed voor de mensen van  God....
NU WIJ ... we kregen onze roeping, u door thuis weg te gaan en te trouwen , eigen gezin, en je baan en werk in de maatschappij....
Ik ook, thuis weg, alleen blijven, maar veel mensen om je heen, en toch vaak gevraagd: wil je naar de anderen gaan? Ook toen ik al over de leeftijd  was: wil je toch naar Aalst gaan?
Het doen, meestal wat God via mensen vraagt en het wordt nu nog gevraagd... geloven , dus hier bidden voor de anderen , voor je kinderen en familie ... ja dat is ook een roeping.
Zeggen we maar gerust...Ik zal U volgen Heer, en hier in huis zijn het kleine dingen 'die roeping', mee kaarten, bezoekje brengen, kaartje sturen, even bellen, biljarten, God is nu nog meer dicht bij, en dan als je de kinderen en kleinkinderen binnen ziet komen? Stralen van geluk, en zij ontdekken dat er diep in je hart 'God'  hen ook toelacht.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb