Pastoor J. Boers  
5582 BJ Aalst-Waalre
Nederland
 
 
 
 
Aalst-Waalre, maandag 8 december 2014
 
 
 
 
 
je bent een tolk,
die beide talen spreekt,
de taal van God, die namens ons,
God om genade
en hulp smeekt, 
en namens diezelfde God vrede wenst .      
 
Dierbare,
 
Ja, enkele jaren geleden heb ik een streep durven zetten onder mijn leeftijd, en daarmee me toegeëigend om bij  U, Jou, en Ieder voortaan met dezelfde woorden te durven aankomen!
Het kaarten schrijven, zo maar enkele woorden ik heb het de jaren volgehouden al werden er steeds meer, maar ik had er zin in om  tegen iedereen persoonlijk iets zeggen met Kerstmis van dit jaar, en de jaarwisseling....! 
Nu moet ik af en toe op de lange rij namen kijken om zo er iets persoonlijks bij te voelen.
Sommigen heb ik om me heen staan, ingelijst: de laatste foto’s van het vorig jaar, maar verder namen: ja, jij en  ieder ander,  wees er zeker van.... je hoort bij me, ieder zoals het tussen ons gegaan is.
Misschien mag ik er aan toevoegen dat allen iedere dag met me meegaan als ik aan het altaar sta, meestal ‘s morgens, of op de dag bij mijn ‘brevieren’ zoals dat heet.
 
Kerstmis, de geboorte van Jezus, ..... ik kan, zoals je met een kaart zou doen:  Z.K. of zalig Kerstfeest wensen. 
Nu ik de tijd kan nemen,wil ik er toch iets méér bij zeggen. Ik merk vooral de laatste jaren, dat je als je iemand echt wat wenst met kerstmis en nieuwjaar, je niet kunt blijven steken in wat vage beleefdheid.
Ik wil dus tegen ieder zeggen: dat het LICHT over je mag opgaan... maar ik weet ook dat dit LICHT bij sommigen wat vaag geworden is, of zelfs gedoofd, dat sommigen er NIEMAND je er bij kunnen denken.
Daarom noem ik jullie, die zo voelen, als eerste. Want het verhaal dat we beleven vertelt over ‘de herders van TOEN’ die door de grote God als eerste worden benaderd met zijn grote nieuws! Een Zoon, Jezus is ons geboren.....
In die zin wens ik dat Licht in jou mag opgaan..... dat alles voor jou en jullie méér zin krijgt, dat je goed  mag voelen, ook  als mijn  kwartje nog niet meteen bij je kan vallen....!
Maak het goed, ik wens  je alle goeds !
Ja, geloof, en dat voelt iedereen, steek je niet zo maar even in je achterzak. Ik wens daarom iedereen, een gezegend leven toe, ook voor de dagen die we nog zullen krijgen.
En dat je, als je gelooft, ook juist zo je leven kunt invullen, dat warmte van je af mag stralen vooral onder elkaar en naar de mensen van goede wil, die je ontmoet.
 
 
Dat Kerstmis van dit jaar, aan het einde van 2014, waarin zoveel mensen méér dan ooit hebben geleden, gevlucht, door ziekte, door alles wat mensen aan elkaar hebben gedaan, een nieuwe tijd mag brengen, die we het veiligst en zeker tegemoet mogen gaan met Jezus Christus , onze lieve Heer.
 
Mooie dagen en wil ook aan mij denken, dat ik de tijd die ik nog misschien krijg, goed mag gebruiken!
 
Joop Boers pr.
 
 
 
 
 


 
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb