B-17/06/2018 - 11e zondag door het jaar
 
“ Houden wij altijd goede moed.
We zijn ons bewust, dat wij, zolang we
thuis zijn in ons lichaam, we ver zijn
van de Heer.
We leven in geloof, we zien HEM niet.”
( 2 Kor.5: 6-10 )
 
 
INLEIDING
 
Ja, van harte welkom aan ieder van ons…..Vol bezigheden en drukke dingen zijn we hier misschien gaan zitten…en ik zeg het maar meteen: Gods Woord laat ons denken aan: de tijd willen nemen……En we hebben wel ontdekt dat we daar GELOOF voor moeten hebben!
EN als je gelooft, moeten we leren kijken doorheen de goede dingen….denk aan mooie dagen , de natuur, wat mensen voor elkaar kunnen betekenen…kijken  dat achter de dingen die ons ook overkomen, wat  nu zwaar door te komen is, toch weer  mooie dingen zullen komen.
In de eerste lezing vertelt de profeet Ezechiël, en hij leefde in een zeer moeilijke tijd voor het Joodse volk dat massaal uit eigen land was verdreven…..Toch zullen mooie tijden komen, maar God heeft zijn eigen tijd, gebonden aan de dagen die na elkaar komen…En hij vertelt dat God een klein takje van de grote ceder plukt, en dat gaat Hij planten in het land waar het volk uit verdreven is…..en langzaam groeit een nieuwe tijd, een mooi land, waar je, zoals hij vertelt het nieuwe leven weer op zal komen.
Ja, wij die rond zien en ervaren: waar zijn de mensen gebleven, die met ons toch ook geloofden in de lieve Heer.
Jezus troost ons: kijk naar het kleinste zaadje, van de mosterdplant, waaruit een boom zal groeien.
We vragen om vergeving  voor ons kleine geloof, Heer kom met uw Geest, met uw Hoop en Troost, vergeef ons, dat we mogen groeien onder uw ogen. 
 
HOMILIE
 
Ja, mensen op zoek naar de lieve Heer, de weg van GELOVEN, en niet horen, iets aanraken, iets zien, maar weten dat de Heer ons nabij is.
Vele mensen hebben zich van het geloof afgekeerd….. 
Waar we als moderne mensen ook mee tobben, is dat er zoveel naar ons belt en seint en rammelt en antwoord vraagt en niet morgen maar nu gauw…..en alles gaat snel, en de berichten en de sensatie, en wat mensen na onderzoeken als uitslag krijgen, paniek…..
En voor ons gelovigen….komt het wel, dat we op een gegeven moment een momentje krijgen, dat er nog een God, is, een lieve Heer, aan wie we om genezing kunnen vragen…..en als we rond kijken in de wereld tussen zoveel mensen, familie, of buren, en hoeveel; toeren met alleen zijn…..
EN WE VERGETEN te denken om hen over de lieve Heer te praten…..We zeggen gauw: ik zal een kaarsje voor je opsteken, en als men niet gelooft, och ze vonden het geweldig dat je aan hen denkt…
MAAR WAT ons drukt, juist als we ervaren dat de WERELD OM ONS HEEN zoveel energie en aandacht opslokt….. en als we gaan bidden en lijken niet gehoord te worden….we zien God niet…We live in geloof…
Vandaag komt Jezus het ons nog weer eens vertellen in gelijkenissen…..Ja, IK BEN ER- IK HOOR JOU EN JULLIE, maar probeer even stil te zijn, en weet en hoor wat ik zeg….Jij kunt jezelf zien als iemand die je zwak voelt geloven, en als je iets bidt moet het meteen en op onze wijze verhoord worden…..maar Jezus zegt…IK BEN er , maar let op het kleinste zaadje….
Als het gaat over wat je in jezelf als ongeloof tegenkomt, en bij AL DIE MENSEN die niet meer kijken of niets meer geloven of er wat van weten, bij WIE ze terecht kunnen……HIJ zaait ook in een antwoord aan jou en ieder van ons…..En we zijn nu hier om juist die kleine beetjes bij elkaar te leggen en Jezus te vragen, ons te aanhoren en te luisteren naar alles van ons.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb