Voor wie een biografie nu wat veel is!
 
Voor wie het allemaal nieuw is: hier een korte kennismaking. Nee, ik start  hier geen lang verhaal, maar ik wil alleen aageven dat :
Deze Theresia geldt  als een heilige van en voor deze moderne tijd!  Dat is ook precies hetgeen haar zo bekend en geliefd heeft gemaakt.
 
Wat kan ik hier nu met je delen?
Ik zou zeggen, ook op grond van mijn eigen ervaring (zij het lang geleden), neem gewoon een keer de tijd om een van haar foto’s in je hand te nemen.
Het is op zich al heel apart, dat we foto’s van haar hebben, gezien de tijd waarin zij in het klooster leefde (nog vóór 1900). Het is zeer bijzonder dat zo’n modern en kostbaar aparaat als een fotocamera, toen al in het klooster terecht is gekomen. Je komt hier op deze bladzijde van deze WEB ook prentjes en beeldjes tegen, wat ‘suikerachtig’ (voor sommigen), maar neem liever dus een echte foto.
 
Ik zeg het maar zoals het bij mij ging: Ik ben naar haar foto’s gaan kijken. Heb ze weggelegd… En later weer eens opgenomen.
 
Ik wist dat ze over heel de wereld bekend is, dat er een geweldige basiliek gebouwd is, waar miljoenen per jaar komen.
Even weer terug naar haar kijken......
 
Ik ging denken: als ze een heilige is, dat is iemand door God geliefd, zou Hij mij via haar, terwijl ze zo gewoon zichzelf bleef, iets kunnen, willen zeggen?
Ik kwam op die manier, door haar, tot een gebed tot God, tot Jezus.....
 
En daarbij geldt nog iets heel belangrijks voor mij. Op momenten waarop dat bidden moeilijk is, weet ik dat Theresia het voor mij kan. Want zij kan, zo zei ze, “van  God alles krijgen, omdat ik Hem tijdens mijn leven Hem nooit iets geweigerd heb”.
 
Waarom voor jou dan niet? Zoals het nu bij jou past ?
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Maak jouw eigen website met JouwWeb