Joop Boers pr

* KERSTBRIEF 2019 * 

 

“Wat bestond vanaf het begin,

wat wij met onze ogen hebben gezien,

en met onze handen aangeraakt: 

het Woord dat leven is

- daarover spreken we –

dat verkondigen wij aan u,

opdat u met ons verbonden wordt

en uw vreugde volkomen zoude zijn.”

(1 Johannes: 1; 1-6

 

U, Jij... je telt voor me. Ik loop graag nog een stukje met jou mee. Familieleden, en jullie allen die ik ontmoet heb als priester. Ik heb toen gebeden dat mijn woorden je hart bereiken, en bid nu nog hetzelfde. 

Ik ben nu oud, en ik wil iets doorgeven, ook aan jou voor wie het kerstfeest eigenlijk leeg is... Kijkend naar de stal zie ik de Herders, die we “op de rug blijven zien”. HIER spreekt God ons aan: Het zijn die herders van rond Bethlehem die als eersten, het nieuws, en de uitnodiging horen: 

KOMT KIJKEN! 

Ze waren geen kerkgangers, maar zij GAAN en VINDEN het kind Jezus. Ze worden geraakt: Jezus kijk hen aan... 

Hij kijk jou nu ook aan. Later in de verhalen van het nieuwe testament zie je nogal eens vermeld dat Jezus de kring rond keek... “Ja, jij ook, ik mag jou, ik heb jou lief, ik wil zoveel voor en met jou doen.” * * 

* * * *

Zo staan we nu voor het mysterie, in dit jaar 2019, met en tussen ontredderde mensen en een ziekelijk aangetaste natuur.....We zijn het kwijt, het geloof en alles, vluchtelingen, oorlogen, wreedheid, dictators, honger en dorst, ontvoeringen.... 

En toch Hij is er! 

Jezus spreekt ons aan, of we het nu goed hebben of met gebogen schouders in het leven staan door verdriet of gezondheidsproblemen, eenzaamheid of zoals ik pas nog iemand in de gevangenis opzocht... 

“Heer zeg iets tegen me, want ik wil naar U luisteren. En geef me begrip om te verstaan wat U nu tegen me wilt zeggen. Laat nu niet Mozes of één van de andere profeten uit de bijbel die iets tegen me zeggen... want zeg liever U iets Heer, mijn God, U die al die profeten immers bezielt en verlicht. Want alleen en zonder hen dringt U tot mijn hart door, maar zij zullen zonder U bij mij niets bereiken. 

Mozes en de profeten zeggen het op vele plaatsen wel mooi, maar als U zwijgt dan zetten ZIJ mijn hart niet in vlam. Zij bieden de letter aan, maar U doet ons voelen wat uw woorden voor mij betekenen, mij raken tot in het hart. Zij werken alleen aan de buitenkant, maar U onderricht en verlicht onze harten! “ (vrij naar Thomas van Kempen) 

De Heilige Geest, gezonden door Jezus, kan ons nu gaan raken en doen ontdekken wat er aan gaven en gevoel in ons hart meegegeven is. 

* “ Ja, het zal gebeuren: ... *

* Ik zal mijn Geest uitstorten over alle mensen, *

* * jullie zonen en dochters zullen profeteren; *

* ouderen dromen krijgen*, en jongeren zullen visioenen zien. *

Zelfs slaven en slavinnen zullen de Geest ontvangen.” * * ( Joël 3:2,3 ) 

Dit heb ik mogen zien, horen en voelen, en alles van mijn priesterschap werd nieuw en de mensen in Udenhout zagen dat aan mij toen ik terug kwam uit Paray-le-Monial in 1981. Ik verbeeld me niets, ik ben alleen dankbaar dat ik nog leven mag en bidden voor de kerk en de wereld en jouw leven. 

Alle zegen en zalig kerstfeest en gelukkig nieuw jaar! 

Joop Boers pr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Maak jouw eigen website met JouwWeb