“ Jezus sprak tot hen:
Een profeet wordt overal geëerd,behalve
in zijn eigen stad., bij zijn verwanten en in
zijn eigen kring.
Hij kon geen enkel wonder doen, behalve 
dat hij een klein aantal zieken genas, die\
Hij de handen oplegde. “
( Mc.6:4-6 )
 
 
INLEIDING:
 
Ja, graag kijk ik even rond, ieder even aankijken, …dat is beter dan gauw aan allemaal zeggen: van harte welkom…Goed bedoeld, maar bestemd voor IEDEREEN. Ik heb af en toe het gevoel, dat ik sprekend vanuit het Woord van God dat we vandaag horen, het toch anders doen in deze moeilijke tijd, die we als parochie doormaken. Wie nu GELOOFT, moet om zo te zeggen: als het gaat over geloven, veel duidelijker zeggen en voelen….de Heer spreekt ieder van ons persoonlijker aan. Zo lijkt het, en u die trouw bent gebleven , u hebt het altijd goed gedaan…maar God wil ons geloven nu MEER gebruiken naar de ANDEREN toe….het lijkt dat veel mensen naar buiten zijn gelopen, weg van de kerk of anderen , als ze komen, voelen zich niet thuis, ze zien de Heer, ze zien God, Jezus nog niet.
Zo wil de Heilige Geest van God ons vandaag weer wat erbij geven, om Hem uit te dragen als IEMAND die dichtbij is!
We vragen eerst dat Hij ons vrij maakt , als we onze tekorten belijden:
 
 
HOMILIE
 
Als je bij het verhaal over Jezus vandaag blijft stilstaan bij wat TOEN gebeurde, dan zijn we gauw klaar. Want we kennen het al wel, en Hij wordt niet begrepen door zijn Stadsgenoten….” Wat denkt Hij wel dat Hij is…zijn vader is toch maar een timmerman, en maar gewoon die familie van Hem hier? Waar heeft Hij die praat vandaan om zo over God te spreken anders dan we gewend zijn? En dan…hoe kan dat dat Hij mensen geneest van kwalen.?
 
Maar beste mensen, dit gaat nu juist ook ons NU aan….Ik denk dat God in deze tijd dit ook ons moderne mensen anders laat zien.
We maken het ook mee…als jij gelooft in Jezus….De meeste mensen van nu kennen maar amper zijn Naam, … en als er over Hem gesproken wordt is het vaak belachelijk maken…Daar geloof je toch nu niet meer in, al die verhalen en die wonderen …. Dat kan toch niet
En wij krijgen als we er recht voor uit komen, dat Jezus voor ons is GOD ZELF die in Hem is mens geworden, dan krijgen we ook het commentaar: Wat haal je je in je hoofd, hoe kun je in zo iemand van lang geleden nou geloven?
 
In het evangelie staat op het eind ; Jezus stond verwonderd over het ongeloof, en daar kon Hij geen enkel wonder doen, alleen een klein aantal zieken genas Hij.
Zo pratend lijkt het toch maar een verhaaltje te zijn…Maar kijk toch even naar de eerste lezing, hoe de man Ezechiel in een tijd, dat het gelovige volk van de Joden naar het verre Babylon was gebracht…en hij krijgt te horen van God, dat juist hij naar de mensen moed gaan om op te roepen tot geloof.
 
Zo zegt God aan ons van deze tijd….houd Jezus vast, roep Zijn Naam aan, bid namens al die anderen, voor kinderen en kleinkinderen, die er zo mee gebaat zouden zijn, meer verdieping in hun leven en hun manier van goed omgaan met liefde met elkaar…..
Ieder van ons heeft en krijgt van God zo haar of zijn eigen plaats, en daar waar we zijn, vraagt Hij ons, om met Hem mee te doen en die Jezus waarin we God in vlees en bloed tegenkomen….. bekend te maken….de Naam, of een lichtje bij het kruisje of bij Maria, want als je naar haar gaat kom je ook altijd bij die Jezus uit !

 

 

 

 

  

Maak jouw eigen website met JouwWeb