DE DAGEN VOOR PASEN…..
 
 
Ja, ik wil je wat schrijven….Het is nu al weer Goede Vrijdag, het is vanmorgen, lijkt het, stiller dan anders….Of verbeeld ik me dat? Ik hoor zachtjes het zoemend geluid van de lift, die iemand naar boven brengt.
Van buiten hoor je het geruis van verkeer, gemengde geluiden met een vroege
vogel roep, er ook bij.
Ik ben, ik voel me vandaag anders…..ik heb het beeld van HEM voor me….je kent het misschien : de man aan het kruis, gebogen, gestorven, doorstoken.
Ja, misschien zeg je: ik ben er helemaal niet mee  bezig…..Ik geef je meteen toe….alles in onze wereld gaat door, draait door….Maar er gebeurde toch van alles….De aanslagen in België , en plots het bericht : Cruijf is dood….
 
En daar heb ik je misschien, ook voor jou iets….Gisterenavond op de TV, duizenden mensen bij elkaar in Amersfoort…..Ondanks bedreiging gevoeld toch ook in ons land: het kan hier ook. Maar al die mensen zijn toch gekomen om het verhaal te horen en te BELEVEN van Jezus aan het kruis.
Nee, ze begonnen niet met het programma: nee, eerst duidelijk uitleggen, wat ieder bij zich heeft, de vermoorde mensen en de families, en er zijn er drie uit ons land….En ook wordt gezegd , dat Cruijf  toch plots gestorven is.
 
En ik kijk weer naar het beeld van Hem dat ik hier voor me heb. Ik zeg tegen de mensen als ik wat met iemand aan de praat kom: moet je nog eens een kruisje in de hand pakken….voelen, aanraken…Heb je geen kruisje , neem twee lucifers en leg ze kruislings over elkaar, en denk aan Hem….
Misschien heb je ook iets, wat je knelt, zeer doet, ….en als je gezond van leden bent en alles gaat je goed af, zeg dan met dat kruisje in de hand: dank je wel!
 
Jij kunt dan goed doen, en durf maar tot je laten doordringen, wat er met mensen om je heen of ver weg in haast ongekende landen, waar we nooit geweest zijn…..Kinderen ontvoerd, verkracht, vermoord, vluchten….noem maar op….
Nee, het is niet leuk, maar durf MET dat kruisje in je hand….en je kunt iets toch doen.
 
Ik heb het met anderen herontdekt….Neen, niet eerst elkaar de maat nemen voor wat fout is of scheef of hoe dan ook…Gewoon Zijn Naam weer eens zeggen: Jezus…..
Zeg je: het zegt me niks, daar heb ik niks mee….Dat heeft ieder minstens wel eens, gewoon een naam, een stopwoord geworden, van iets dat op een vloek lijkt….
Jezus….Ik zag de spelers gisteren even, al kwam ik te laat, omdat ik die Naam was gaan eren met een groepje in de kerk. Ik zag die mensen, en in het EO TV-blad had ik sommigen aan het woord horen komen, dat zij met die NAAM wel of niets hadden.
 
Ik heb toch iets, alleen maar, jou, en alleen maar de Naam…Jezus…en bij alles van de wereld om ons heen, alles wat gebeurt….Hij gaat wel dood, en hoe wreed, en nog extra Zijn Hart doorstoken….MAAR….Hij droeg alle lijden, van iedereen , uit alle tijden…! En Hij leeft!!!!
 
Bij wie GELOVEN niets voorstelt, en bij iedereen geld dan ook…zijn de letters van Jezus; de Naam, tegelijk….een gebedje….Nee meer hoeft niet…En Ik heb het met anderen ontdekt: moet je eens  op de avond voor je gaat slapen, die Naam zeggen…och, schamen hoeft niet, want niemand hoort het: Jezus…en zeg er bij: Jezus: als je bestaat, kom dan in mijn leven…..Je komt niks in me regelen…Je zult ontdekken, dat er IEMAND is, die zegt: ik houd van je, zoals je bent…
Dat houtje, …een kruisje…of wat je op een papier krast…en denk terug aan Gisteren of aan de vele anderen, die Hem zochten in de Mattheüs Passion, of in het samen komen met Jezus, beleefd als een super-held….ja , Hij wordt genoemd, gezongen, …. 
Ik heb niet veel te zeggen, zo lijkt het, maar ik denk dat toch HIJ  je wil zeggen: mooie dagen van PASEN,  …er komt altijd weer nieuwe tijd!

 

 

 

 

 

  

Maak jouw eigen website met JouwWeb