Pastoor Boers   Malvalaan 266   5582 BJ Aalst-Waalre   Nederland   

mobiel 06-47374942

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aalst-Waalre, december 2017  

 

 

Lieve familie, vrienden, bekenden, parochianen waar ook, leden van de Emmanuel, en wie ik ooit ontmoette… Lezers van mijn websites, 

 

 

Iedereen zal het intussen wel weten: Het liefst zou ik voor jou apart een kaart willen schrijven maar het werd me teveel. Maar toch kom ik graag ‘even bij jou binnen…’ Ik geef toe het zijn enkele povere woorden, maar echt hartelijk bedoeld! En denk er maar bij, dat ik jouw naam ‘in mijn hart draag’ en bid voor jou. 

 

Je weet, ik kan niemand een feest wensen, hoe mooi dan ook, zonder hét Kind van DIE DAG er bij te betrekken! 

Dus een Zalige Kerstmis voor allen!          

Maar ik weet bijna zeker dat sommigen mij niet in alles zo maar zullen kunnen volgen, alhoewel je zo goed bent mijn verhaal te lezen. Want misschien heb je ‘het geloof’ van vraagtekens voorzien of doorgestreept (maar misschien zijn sommige letters nog niet helemaal weg? En de naam van Jezus is er nog?) 

 

En toch schrijf ik aan IEDER van jullie, zoals je NU bent want we hebben een band en die blijft, hoe dan ook!

Ik wens, dat het je goed gaat: in gezondheid, je werk, studie, verliefd, verloofd of getrouwd… vriendschap, of net bij dingen waar je het juist moeilijk mee hebt, en daarom zie je misschien tegen deze feestdagen op... 

 

Hoe kan ik de ‘achtergrond’ van wat ik jullie kom wensen verwoorden?

Ik heb er lang over nagedacht, maar misschien kan ik het beste het voor mij bijzondere jaar 1981 noemen… Ik was toen in de parochie van Udenhout en in de zomer van dat jaar ben ik, tijdens een Sessie van de gemeenschap Emmanuel in Paray-le-Monial, bijzonder geraakt. Ik ontmoette Jezus als een IEMAND, een Levende… Het was een tijd van dor en droog geloven, een tijd van twijfels en trubbles alom, maar ik had geluk in Udenhout te zijn omdat ook mijn collegae het geloof vast wilden houden. Maar daar in Frankrijk werd me ineens de ervaring gegeven de goede God, bijzonder Jezus, dichterbij te voelen… Het werd een omkeer, ik werd overrompeld door geluk en enthousiasme, het is haast niet uit te drukken. Op het Kerstfeest van nu zou ik ieder van ons die GAVE toe willen wensen, die me zo veranderde en verdiepte als gelovige!

In het verhaal van het evangelie van Lucas kunnen we de ervaring van de HERDERS lezen, mensen voor wie God heel ver weg leek. En dan staan ze met Maria en Jozef voor de kribbe met het goddelijk Kind.

Ja, … ook ik kijk naar het Kindje… maar anders: het lijkt meer andersom:  ik ervaar dat Hij naar mij, naar ONS kijkt.

Ook in Lucas zien we Jezus volwassen worden. Hij gaat dan naar de mensen… en zo komt Hij in Jericho,… er is veel volk op straat… 

Maar de camera van Lucas richt zich op de belastingambtenaar Zacheus, die ook Jezus wil zien waar ze zo veel over praten. Hij durft niet op te vallen tussen de mensen die hij als ambtenaar bedriegt en afzet. Maar hij is te klein van stuk en ziet niets achter die rijen mensen waaronder hij zich verschuilt…  Daarom rent hij vooruit en klimt in een wilde vijgeboom verderop langs de weg. 

Dan gebeurt het :

“Jezus kwam op die plaats en Hij keek omhoog en zei tegen hem: Zacheus, klim vlug naar beneden want vandaag moet Ik in uw huis te gast zijn.”

 

Hij kijkt ons ook liefdevol aan.

 

Dát heeft me in 1981 veranderd en misschien mag ik zo oud worden om aan jou mijn dierbare die ONTMOETING ook toe te wensen…

Weet je dat zijn Naam uitspreken al een gebed is?

 

Zalig kerstfeest   en hartelijke groeten, Joop Boers pr.

 

 

 

 

 

 

  

Maak jouw eigen website met JouwWeb