Voor iemand die we lief hebben

 
 
“Toen Jezus een nieuw gebod gaf, zijn eigen gebod, zoals Hij het even verder zegt (Joh.15:12)sprak Hij niet meer over ‘ de naasten liefhebben als onszelf ‘, maar zoals Hij, Jezus hen heeft liefgehad, zoals Hij hen zal blijven liefhebben tot aan het einde der tijden.
 
, ik weet dat U niets opdraagt wat onmogelijk is. U kent mijn zwakheid en onvolmaaktheid beter dan ik. U weet best dat ik mijn naasten nooit zou kunnen beminnen zoals  U hen bemint, als Uzelf,  Jezus, hen niet  in mij   beminde.
 
Omdat U mij deze genade wilde geven hebt U een nieuw  gebod gemaakt. O, wat houd ik van dat gebod, omdat het mij de verzekering geeft dat U in mij  wilt beminnen al degenen die U mij opdraagt te beminnen!....
Ja, ik voel het, als ik de naaste liefheb, is het Jezus die in mij handelt. Hoe meer ik met Hem verenigd ben, hoe meer ik van mij naasten houd.”
 
 
Heilige Theresia, je zegt het zo simpel, maar het is zo diep, en je weet dat Jezus je het zelf zo  geleidelijk heeft bijgebracht. Bid voor ons, voor mij, dat ik met het licht van de H.Geest jou woorden tot me neem, dat ik het geduld heb jouw woorden in mij te laten rijpen, en dat ik de liefde kan beleven, zoals jij het van Hem hebt geleerd.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Maak jouw eigen website met JouwWeb