B-29/03/2015 - Palmzondag

 

 

“ God de Heer heeft mij de gave van het woord

geschonken; ik versta het de ontmoedigde moed

in te spreken.” 

( Jes. 50:4 )

 

 

 

Palmzondag toont de komst van Jezus in Jeruzalem, binnengehaald als een vorst, een bevrijder, een wonderdoener, en, voor sommigen: een politieke held die de overwinnaar zou worden van de bezettende macht: de Romeinen.

Onze palmtakken, geven ons iets tastbaars in de hand, om mee te doen met  de enthousiaste menigte, die Hem de stad binnen haalt.

We nemen het takje mee naar huis en velen steken het op een kruisbeeld

Daar willen we even over denken vandaag…..

Dat takje groen. pover, klein, is wat anders, vergeleken met de afgesneden takken van bomen  toen in Jeruzalem.

Als je het goed bekijkt, luisterend naar het verhaal van het evangelie, kan het ons helpen, er iets van Jezus in te zien.

We mogen Hem binnen halen, we sturen na de viering de kinderen met hun versierde, symbolische Palmpasen-stokken…..naar mensen die thuis zijn…..

Komt het over? ….we hopen het, en wellicht zal het gebed van de mensen in de kerk er kracht aan geven…..in ieder geval….naar de ontvanger om te beginnen…: we denken aan je….Jij telt mee, het verhaal van Jezus is ook voor en van jou !

Een takje groen, teken van de INTOCHT van Jezus……toen….en wij nu ? 

Ja voor we beginnen aan de Goede Week, om mee te doen, wat Hem overkomt…Hem binnenhalen kom bij ons, bij me binnen!

Gewoon zoals we ons U kunnen voorstellen, van een kruis, of een plaatje, of wat we in ons hart van U mee dragen.

Jezus, uw Naam, en mogen herinneringen boven komen aan wat U voor mensen deed,  …. en nu ook aan ons …We hoeven maar even te verlagen en U bent er.

En bovenaan in de liturgie lezingen staan de woorden, als geschreven voor mensen van deze tijd , van wat er is in uw kerk, in de wereld, in het persoonlijke….” Ja, U hebt de gave, het woord, om de ontmoedigde moed in te spreken.

En er komt al een beeld van U op…bij uw kruisweg, als u de huilende vrouwen tegen komt…..en uw eigen moeder.

Begin van deze dag mag een begin zijn in ons, dat we nog meer ruimte maken om U in ons hart te beleven, te laten binnen komen….Onze povere, maar tastbare ontmoeting opnieuw met U. Kom en maak uw intocht in onze harten,,,,en dat we uw weg mogen mee gaan met vele anderen.

 

 

 

 

  

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb