Stilstaan bij het geluk van een bruidspaar, en hun feest wordt gevierd op de dag van het Heilig Hart van Jezus … enkele gedachten als gebaar

en vanuit Zijn Liefde…

 
 
 
Lieve  Joukje en jij Gerrit Werkman ,
 
Ik hoopte er te mogen zijn, bij jullie huwelijk. Ik ben gelukkig, dat jullie op deze plek, in deze kerk het zo belangrijke en zinvol “JA’ komen zeggen.
Voor jou, Joukje is het een stap, die aangeeft, dat je liefde voor Gerrit je ook wilt laten zien door hier een weg te gaan, als teken dat je je volledig Gerrit toevertrouwt door wat zo belangrijk voor hem is, hem te gunnen op jullie grote dag!
Ik dank je daarvoor....en ik hoop, dat wat je hier beleeft toch iets zal doen oplichten en ook voor de anderen die ons gelovigen niet kunnen verstaan!
 
Aanwezig mogen zijn bij de start van een paar,twee mensen die elkaar hebben ontmoet, en iets  en alles in elkaar zijn gaan zien en vertrouwen.
Als je een bos binnen gaat, waar doorgaans veel mensen komen, heb je misschien wel eens gezien dat sommige bomen, gemerkt zijn. Er zijn mensen die iets van zichzelf hebben achtergelaten..... een hartje je gekerfd in de bast, soms met de namen erbij, en een pijl die dat hart doorboort.
Ze hebben samen gedeeld, en dat hebben ze opgeschreven voor ieder die het maar wil zien, zo maar op de bast van een alleenstaande boom.
 
Jullie trouwen hier in de kerk op een dag, dat de katholieken over heel de wereld vandaag een : HART in hun midden aanwezig, geloven.
Het hart waar het over gaat is JEZUS, die we belijden als God, die in Hem MENS geworden is.....
Jezus, is voor ons  gelovigen, zo belangrijk, dat je kunt zeggen, dat we die naam zoals op de boom van velen is gekerfd in ons hart.
Deze naam, kan en moet hier genoemd worden, en men is in de eeuwen door over Hem gaan praten als het HEILIG HART.....
Om ons heen hoor je zijn naam noemen, als stopwoordje bij interviews, de mensen kennen hem eigenlijk meer dan ze dachten.
Jezus, is voor jou Gerrit heel belangrijk, omdat jij op zoek naar verdieping van je geloof, ooit terecht bent gekomen in de Franse plaats: Paray-le-Monial, waar je op bedevaart bent gegaan en voor jouw leven de troost kreeg van IEMAND voor wie jij ALLES bent, die van je houdt ..... Toen Hij dood aan het kruis hing, kwam een soldaat, die zijn hart doorboorde....Zijn  hart geopend is de bron geworden van alle liefde ...... daar word je stil van ook nu we naar jullie tegelijk kijken.
 
In die plaats komen ook vele moderne mensen, op zoek naar ..... de plek waar die Jezus zich liet zien aan een kloosterzuster Margaretha Maria Alacoq....
Haar heeft Jezus duidelijk gemaakt, ik ben niet zo maar een `Naam, ik ben de Levende, en ik laat je zien, hoe ik gekomen ben voor elke mens om ieder te laten delen in de liefde van God, en roept tot liefde voor elkaar
Ik kan maar met deze paar woorden het geheim van je leven te duiden...het leeft in iedere die zich Christen kan noemen....
 
En zo kijken we naar jullie, die alles willen geven, samen het leven willen delen, elkaar gelukkig maken in de beleving van liefde voor elkaar. Je legt de handen in elkaar,  je zult ja zeggen, en het wonderlijke van relatie begint.
 
Ook het Hart van God klopt hier.....en ik hoop dat ieder die hier gekomen is, iets mag proeven van liefde die nog veel dieper is, dan we nu met onze ogen en oren kunnen waarnemen. Kijkend naar jullie. De Heer moge jullie zegenen voor lange dagen samen!
 
 
 
 
 
 


Maak jouw eigen website met JouwWeb